Κάντε τις αγορές σας online ή τηλεφωνικά: 210-9478713

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Εισαγωγή

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») με ΑΦΜ 094069562 που εδρεύει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, Αγίας Αναστασίας & Λαέρτου (Philippos Business Center), Τ.Κ. 57001, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας, τα οποία επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτα πρόσωπα που συνεργάζονται μ’ εμάς.

Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ, δεν συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, Αγίας Αναστασίας & Λαέρτου (Philippos Business Center), Τ.Κ. 57001, email: berson@sarafidisgroup.gr, τηλ: (+30) 210 94178700, website: www.bagstories.gr σας ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε εγγράφως με το τμήμα προσωπικών δεδομένων στο email: dpo@sarafidisgroup.gr, fax 210 9415002 με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) Κοσμά Τασιαδάμη

Ποιος είναι ο σκοπός επεξεργασίας και πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας

Τα δεδομένα σας τα χρησιμοποιούμε με διάφορους τρόπους οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») δεν θα μπορέσει να προβεί σε ενέργειες αν δεν έχει συλλέξει συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα σας, όπως ενδεικτικά τα στοιχεία σας που απαιτούνται για την εκτέλεση των παραγγελιών σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Σκοποί επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

(α) η εκτέλεση της σύμβασης πώλησης των εμπορευμάτων που επιθυμείτε να αγοράσετε (π.χ. η αγορά μιας βαλίτσας) είτε από τα φυσικά μας καταστήματα στην Ελλάδα είτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.bagstories.gr

Συγκεκριμένα:

Εκτέλεση των παραγγελιών σας
Για να εκτελούμε τις παραγγελίες σας και να μπορούμε να σας υποστηρίζουμε και μετά την πώληση τα απαραίτητα προσωπικά σας στοιχεία που χρειαζόμαστε είναι:

  • το όνομα,  και το επώνυμο για τα φυσικά πρόσωπα και για τις επιχειρήσεις την επωνυμία, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τη δραστηριότητα, ώστε να γνωρίζει η εταιρεία μας ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα παραλάβει την παραγγελία.
  • την πλήρη διεύθυνση (οδός, αριθμός, Τ.Κ., πόλη) τιμολόγησης ή/και παράδοσης ώστε να μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία στον τόπο που θα επιλέξετε.
  • τον αριθμό σταθερού τηλεφώνου σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με την παραγγελία σας.
  • τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας για την ηλεκτρονική σας ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή/και την τηλεφωνική επικοινωνία αναφορικά με την παραγγελία σας.
  • τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail), ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις αναφορικά με την παραγγελία σας.
  • Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα και για πρόληψη και ανίχνευση απάτης εναντίον σας αλλά και εναντίον της εταιρίας μας.

(β) Μετά από δική σας συγκατάθεση και εφόσον μας έχετε γνωστοποιήσει, είτε κατά την δημιουργία λογαριασμού μέλους στην παρούσα ιστοσελίδα, είτε κατά την αγορά εμπορευμάτων σε φυσικό ή το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας μας, είτε κατά την εγγραφή σας στα newsletters μας και την προσωποποιημένη επικοινωνία, τα κατά περίπτωση  απαραίτητα προσωπικά σας στοιχεία, παρέχονται και οι εξής δυνατότητες:

Εγγραφή στα newsletter, την αποστολή ενημερώσεων και προσφορών:

Για την εγγραφή στα newsletters της εταιρείας μας, την αποστολή ενημερώσεων ή/και προσφορών ή/και προωθητικών ενεργειών θα πρέπει να μας δηλώσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) σε φυσικό ή στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Με την εγγραφή στα Newsletters μας και τις προσωποποιημένες ενημερώσεις, μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεση σας να λαμβάνετε όλες μας τις ενημερώσεις ή/και προσφορές ή/και προωθητικές ενέργειες που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου ή Instant messaging μέσω των σχετικών υπηρεσιών (π.χ. με SMS, Viber, Push Notifications κα).

Δημιουργία λογαριασμού μέλους:

Για τη δημιουργία Λογαριασμού Μέλους θα πρέπει να μας δηλώσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και να ορίσετε τους δικούς σας προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.
Με την εγγραφή στην ιστοσελίδα www.bagstories.gr, μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεση σας, να λαμβάνετε όλες μας τις ενημερώσεις ή/και προσφορές ή/και προωθητικές ενέργειες που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου ή Instant messaging μέσω των σχετικών υπηρεσιών (για παράδειγμα με SMS, Viber, Push Notifications κα).

Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών

Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από τον ιστότοπό μας ή/και τα φυσικά καταστήματα μας, χρησιμοποιούνται για τη συμμετοχή σας σε Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών σήμερα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας μαζί σας
Εξατομικευμένη επικοινωνία («profiling»)

Θέλοντας να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας, τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε  ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για αποστολή εξατομικευμένων ενημερώσεων, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. 


Δημιουργία λογαριασμού μέλους με την χρήση των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης:

  • Για τη δημιουργία Λογαριασμού Μέλους με τη χρήση των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης θα πρέπει να δώσετε την προηγούμενη συγκατάθεση σας στο εκάστοτε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • Απαραίτητο στοιχείο που λαμβάνουμε από το μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης είναι η διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου σας.
  • Τα επιπλέον στοιχεία που λαμβάνουμε εξαρτώνται από το εκάστοτε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Ενδεικτικά μπορεί να είναι το φύλο ή η ημερομηνία γέννησης σας ή και τα δύο εάν και εφόσον τα έχετε δηλώσει ως δημόσια στοιχεία.
  • Με τη δημιουργία λογαριασμού μέλους, σύμφωνα με τα παραπάνω, μας παρέχετε τη συγκατάθεση σας να πραγματοποιείτε τις επόμενες παραγγελίες σας χωρίς να χρειάζεται να καταχωρείτε εκ νέου τα στοιχεία σας. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε πλέον μία βέλτιστη εμπειρία με πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού σας, στο ιστορικό των παραγγελιών σας και την κατάσταση («status») των εκκρεμών παραγγελιών σας, τις προτιμήσεις σας («αγαπημένα») και όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρονται στην σελίδα «ο Λογαριασμός μου».

Έτσι θα αποκτάτε πρόσβαση σε όλα σας τα στοιχεία, ώστε να μπορείτε να τα συμπληρώνετε ή να τα τροποποιείτε, κατά περίπτωση. Θα μπορείτε να καταχωρήσετε στο λογαριασμό σας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση των παραγγελιών σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα συμπληρώνετε κάθε φορά που εκτελείτε νέα παραγγελία.
Επίσης θα μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε, να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία όπως το φύλο και την ημερομηνία γέννησής σας, τα οποία θα μας επιτρέψουν να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μία ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες σας και πιο προσωποποιημένη ενημέρωση.

Στοιχεία Πιστωτικών/Χρεωστικών Καρτών

  • Τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας θα σας ζητηθούν κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, εφόσον επιλέξετε τον σχετικό τρόπο πληρωμής και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ηλεκτρονική διαβίβαση τους μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της τράπεζας Eurobank για την ολοκλήρωση της πληρωμή σας και μόνο. Η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») δεν αποθηκεύει κανένα στοιχείο πιστωτικών/χρεωστικών καρτών στα ηλεκτρονικά της συστήματα  ή σε φυσικό αρχείο.
  • Για την πιστοποίηση του κατόχου κάρτας ενδέχεται να απαιτηθεί η μεταφορά στοιχείων της κάρτας σας σε τρίτο πάροχο, συνεργαζόμενο με την τράπεζα η οποία υλοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής μέσω κάρτας.

Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε με τη ρητή συγκατάθεσή σας στην ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories»), επιδέχονται επεξεργασίας από εμάς μόνο όταν συντρέχει νόμιμος λόγος.

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

(α) η εκτέλεση της σύμβασης πώλησης των εμπορευμάτων που έχετε αγοράσει  είτε από τα φυσικά μας καταστήματα στην Ελλάδα είτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.bagstories.gr (π.χ. η αγορά μιας βαλίτσας) και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό, η απόδειξη υποβολής των παραγγελιών σας, η μετά την πώληση υποστήριξη, η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες σας και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται η χρήση τους για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης 

(β) η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας, Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας στα φυσικά καταστήματα της εταιρείας μας για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των πελατών και των εγκαταστάσεών μας, καθώς και ειδικά λογισμικά ασφαλείας για τον εντοπισμό και την αποτροπή κακόβουλων ενεργειών. Ειδικότερα, στο ηλεκτρονικό μας  κατάστημα, συλλέγουμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας, τις πληροφορίες θέσης,  τις συσκευές των χρηστών κοκ, ώστε να εντοπίσουμε ή να αποτρέψουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας.

(γ) η συμμόρφωση με διάφορες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς, νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

(δ) η συγκατάθεση που παρέχετε στην ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories»), υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για να εγγραφείτε στα newsletters, να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, προσφορές ή/και προωθητικές ενέργειες, να συμμετέχετε σε έρευνα ικανοποίησης πελατών, να λαμβάνετε προσωποποιημένες ενημερώσεις, κλπ.

Επιτρέπεται σε ανήλικους και παιδιά να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας?

Η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») δεν διαθέτει προς πώληση τα  εμπορεύματά της σε παιδιά και ανήλικους κάτω των 18 ετών.
Τα παιδικά εμπορεύματα που διαθέτουμε προς πώληση, μπορούν να αγοραστούν αποκλειστικά  από ενήλικες και όχι από παιδιά ή ανηλίκους κάτω των 18 ετών.
Εάν είστε κάτω των 18 ετών, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές από την ιστοσελίδα μας μόνο με τη συμμετοχή και την έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Πού διαβιβάζουμε τα δεδομένα

Για την εκπλήρωση των ανωτέρω αναφερομένων σκοπών επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») δύναται να γνωστοποιεί ή να διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα που μας έχετε δώσει σε θυγατρικές ή συνδεδεμένες με την εταιρεία «ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ»  εταιρείες, ή σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι σε συνεργασία με αυτήν συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνολογίας για την προστασία και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών μας συστημάτων, οι διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις για την εκτέλεση εταιρικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανταμοιβής πελατών, οι εταιρείες που διενεργούν έρευνα ικανοποίησης πελατών. Ειδικότερα, 

 για τους σκοπούς υλοποίησης και εκτέλεσης της εκάστοτε σύμβασης πώλησης μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, διαβιβάζονται τα απαραίτητα στοιχεία σας σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η εκτέλεση μέρους της σύμβασης όπως οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών logistics, μεταφορών, διαχείρισης παραγγελιών, κ.λπ.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων

Η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories»)  αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα το αρχείο των προσωπικών δεδομένων που μας έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στον ιστότοπό μας ή τα φυσικά μας καταστήματα, καθώς και του ιστορικού συναλλαγών σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.bagstories.gr και μόνο για τους σκοπούς επεξεργασίας αυτών που αναφέρονται ανωτέρω.

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.
Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.
Για διάφορες προωθητικές/διαφημιστικές ενέργειες (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Το δικαίωμά σας αυτό μπορείτε να το ασκήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.
Επίσης, θα διατηρήσουμε αποθηκευμένα τα δεδομένα του λογαριασμού που δημιουργήσατε στον ιστότοπό μας για όσο διάστημα τον τηρείτε και δεν έχετε ζητήσει την διαγραφή του. Εφόσον απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων πρόσβασης στην παρούσα ιστοσελίδα, ενδέχεται να διατηρήσουμε αποθηκευμένα κάποια δεδομένα σας, όπως απαιτείται, ακόμα και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.
Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: dpo@sarafidisgroup.gr, fax 210 9415002 ή απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) Κοσμά Τασιαδάμη

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») διατηρεί τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στην πληροφόρηση για θέματα των προσωπικών σας δεδομένων και επαλήθευσης του χρόνου και του τρόπου της αρχικής αποθήκευσης αυτών, , καθώς και ενημέρωσης για τις εφαρμοζόμενες μεθόδους επεξεργασίας και προστασίας αυτών

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα μελέτης, διόρθωσης, επικαιροποίησης ή τροποποίησης των προσωπικών σας δεδομένων. 

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε εγγράφως αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων από το αρχείο της ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον έχουμε προβεί σε επεξεργασία αυτών μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται, ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων σας και μέχρι να γίνει επαλήθευση αυτών, (β) όταν δεν επιθυμείτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό της χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν  χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς επεξεργασίας, είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε οποιαδήποτε στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

Δικαίωμα στη φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε, χωρίς χρέωση, αντίγραφο της «καρτέλας πελάτη» που εμπεριέχει τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή ηλεκτρονική ή έντυπη, που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα επαληθεύσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό  μπορεί να ασκηθεί για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα, μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:

Τέλος, η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») σας ενημερώνει ότι στις περιπτώσεις που η επεξεργασία  των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας προτού την ανακαλέσετε.
Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) Κοσμά Τασιαδάμη στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: dpo@sarafidisgroup.gr, fax 210 9415002 

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: (+30) 210 6475600, Fax: (+30) 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») έχει λάβει μέριμνα και εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

Ενημέρωση για τα Cookies

Τι είναι τα Cookies;

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη (συνήθως στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως Internet Explorer, Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Edge, etc), ώστε κάθε φορά που αυτός συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να προσφέρει στον κάθε χρήστη προσωποποιημένες υπηρεσίες που καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες του.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων πληροφοριών είναι οι προτιμήσεις του χρήστη σε μια ιστοσελίδα, όπως αυτές δηλώνονται από τις επιλογές που έχει κάνει αυτός στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (π.χ. επιλογή συγκεκριμένων «κουμπιών», αναζητήσεων, διαφημίσεων, κλπ).

Πως και γιατί χρησιμοποιούμε τα Cookies;

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.bagstories.gr χρησιμοποιεί Cookies για τη συλλογή πληροφοριών ηλεκτρονικής δραστηριότητας, την αποθήκευση των προτιμήσεων και των ρυθμίσεών σας, καθώς και για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας. Επίσης, χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς σας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες μας κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.

Τα Cookies σε καμία περίπτωση δεν βλάπτουν τη συσκευή σας και μπορεί να μας επιτρέψουν να σας προσφέρουμε ταχύτερη και καλύτερη πλοήγηση στον ιστότοπό μας.

Χρήση των Cookies:

Αποθηκεύουμε στη συσκευή σας τα απολύτως αναγκαία Cookies για τη λειτουργία του ιστοτόπου.
Με την χρήση της ιστοσελίδας www.bagstories.gr αποδέχεστε την χρήση Cookies με συγκατάθεση στην αντίστοιχη επιλογή.
Τα Cookies που αποστέλλονται από την διαδικτυακή μας τοποθεσία και αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική σας συσκευή είναι ενδεικτικά τα παρακάτω:

  • IIS session cookie
  • B2C Platform cookies
  • CardinalCommerce
  • Google Analytics
  • Google Adwords
  • AdNexus™
  • Neustar® AdAdvisor®
  • DoubleClick (Google)
  • AddThis
  • Lotame Solutions
  • AdRoll

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσης σας, συγκεκριμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες. Επιπλέον ενδέχεται να επηρεαστεί η απόδοση και η λειτουργικότητα του διαδικτυακού τόπου.

Πως μπορείτε να διαγράψετε τα cookies

Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies και να απενεργοποιήσετε τη χρήση τους. 
Επιλέξτε τον browser που χρησιμοποιείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες:

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλον browser, συμβουλευτείτε τις πληροφορίες του παρόχου του.
Προσοχή: Η πολιτική μας για τα Cookies μεταρρυθμίζεται προκειμένου να είναι συμβατή τόσο με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Επιπλέον Στοιχεία Όταν τα Δεδομένα Συλλέγονται από Τρίτους και Όχι Απευθείας Από Το Φυσικό Πρόσωπο-Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.bagstories.gr σας παρέχουμε τη δυνατότητα να εγγραφείτε δημιουργώντας λογαριασμό μέλους («Είσοδος/Εγγραφή») ή να κάνετε είσοδο στο λογαριασμό σας («Είσοδος/Εγγραφή») με τη χρήση των λογαριασμών σας από διάφορα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ( Facebook, Google+), δίχως να χρειάζεται να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης, μέσω αυτοματοποιημένης ασφαλούς λειτουργίας η οποία πραγματοποιείται με την απευθείας επικοινωνία των συστημάτων μας με το εκάστοτε κοινωνικό δίκτυο.

Προϋπόθεση για τη χρήση της παραπάνω αυτοματοποιημένης λειτουργίας εγγραφής/εισόδου είναι να δώσετε εξουσιοδότηση στο εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη χρήση αυτή, η οποία ταυτόχρονα εξουσιοδοτεί το μέσο να μας διαβιβάσει προσωπικά σας δεδομένα τα οποία έχετε εσείς δηλώσει ως «δημόσια» στο εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη στιγμή της εξουσιοδότησης έχετε ενημέρωση για το ποια ακριβώς στοιχεία θα διαβιβαστούν και σας παρέχεται η δυνατότητα από-επιλογής κάποιων από αυτά.

Η εξουσιοδότηση σας στο εκάστοτε μέσο γίνεται μία φορά και ισχύει μέχρι εσείς, με δική σας ενέργεια προς το εκάστοτε μέσο, την διακόψετε. Μπορείτε να αναζητήσετε τις σχετικές λειτουργίες – επιλογές στον προσωπικό σας λογαριασμό στο εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα προσωπικά σας στοιχεία που συλλέγουμε από τα κοινωνικά δίκτυα, εφόσον αυτά είναι δημόσια και μόνο με τη ρητή συγκατάθεση σας, είναι το Όνομα, το Επώνυμο, το E-mail, η ημερομηνία γενεθλίων και το φύλο σας, αλλά και όποια άλλα στοιχεία έχετε δηλώσει σαν δημόσια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από εμάς για τη δημιουργία λογαριασμού μέλους στην ιστοσελίδα μας και τις ανάγκες αυτού, όπως περιγράφονται στην σχετική ενότητα «Δημιουργία λογαριασμού μέλους».

Συνδέσεις με άλλους ιστότοπους.

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους για ξένους ιστότοπους. Η ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories») δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πρακτικές απορρήτου ή το εν γένει περιεχόμενο άλλων ιστοτόπων που δεν ανήκουν στην ΑΦΟΙ Κ. Σαραφίδη ΑΕΒΕ («BagStories»). Κατά συνέπεια, σας προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις απορρήτου των εν λόγω ξένων ιστοτόπων.